Informatie

Klik hieronder op de gewenste informatie.

1Wilt u een medische expertise aanvragen?

 

 

De specialisten

De medisch specialisten van het Specialisten Expertise Centrum hebben een ruime ervaring als praktiserend medisch specialist.

Zij zijn bekend met de verzekeringstechnische aspecten, de juridische context en de medische overwegingen bij de expertise-opdracht en bij de beantwoording van de vraagstelling.

De algemene leiding is in handen van dr. F. van den Wildenberg.

 
Locatie

Het Specialisten Expertise Centrum houdt domicilie in, maar is onafhankelijk van, het revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek.

Dit revalidatiecentrum beschikt over een ruime, gratis parkeermogelijkheid en heeft een restaurant waar bezoekers, revalidatiepatiënten en personeel tegen betaling gebruik van kunnen maken.

Tevens beschikt het revalidatiecentrum over een röntgenafdeling (Mitralis) gericht op het steun- en bewegingsapparaat. Naast conventionele röntgendiagnostiek is er de mogelijkheid tot echoscopie, Dexa-scintigrafie, en in de nabije toekomst, MRI.

Het revalidatiecentrum Adelante is uiteraard zeer patiëntvriendelijk en goed bereikbaar via het openbaar vervoer en per auto.

 

   

Opdrachten

Verzoeken tot een medisch expertiseonderzoek kunnen gedaan worden in het kader van letselschade, ongevallen, arbeidsongeschiktheid en medische aansprakelijkheid.

Aanvragen voor een beoordeling in verband met een claim op een arbeidsongeschiktheidsverzekering worden met voorrang behandeld.

Ook second opinions en expertisebeoordelingen in het kader van een geschil of een juridische procedure zijn mogelijk.

U kunt het expertiserapport, mits alle medische informatie nodig voor een volledige en correcte beantwoording van de vraagstelling is aangeleverd, binnen 3 maanden na ontvangst van uw aanvraag tegemoet zien.

2Dient u een medisch onderzoek te ondergaan?

 De medisch specialisten van het Specialisten Expertise Centrum zijn experts op hun vakgebied en zeer ervaren in het doen van medische expertiseonderzoeken. 

Het onderzoek

Indien u een medisch onderzoek door een van onze specialisten moet ondergaan, adviseren wij u zich op het onderzoek voor te bereiden door uw eventuele klachten en gegevens die u wilt mededelen van tevoren te noteren. Ook kunnen de namen van de geconsulteerde artsen en de bezoekdata gevraagd worden.

Wellicht is het verstandig de eventueel in uw bezit zijnde medische gegevens en/of röntgenfoto’s mee te nemen. Het onderzoek bestaat uit 2 delen:

 • een uitgebreid gesprek
 • een compleet lichamelijk onderzoek

 • Ten behoeve van het onderzoek dient u zich te kunnen legitimeren door middel van een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Een gemiddeld medisch expertiseonderzoek duurt ongeveer 2 uur. Eventueel kan er ter plekke aanvullend röntgenonderzoek plaatsvinden.

   

  Locatie

  Het Specialisten Expertise Centrum is gehuisvest in het revalidatiecentrum Adelante te Hoensbroek.
  Indien u door een van onze specialisten onderzocht moet worden, kunt u zich melden bij de gastvrouw of portier van de hoofdingang van het revalidatiecentrum. U wordt daar dan persoonlijk door de betreffende specialist opgehaald.

  U mag te allen tijde iemand meenemen naar het onderzoek indien u dat wenst.

   

  Het revalidatiecentrum Adelante beschikt over gratis parkeergelegenheid, ook indien u minder mobiel bent.

  Desgewenst kunt u voor of na het onderzoek, tegen betaling, gebruikmaken van het restaurant van het revalidatiecentrum.

  3Dient u een neuropsychologisch onderzoek te ondergaan?

   

   

     

  Neuropsychologische diagnostiek richt zich op het verkennen van de relatie tussen de hersenen en gedrag en dan vooral de cognitieve functies.

   

  Cognitieve functies zijn de functies waarmee de hersenen informatie verwerken. We hebben het dan over functies zoals het geheugen, de concentratie, planning.

  Een belangrijk facet daarvan is de intelligentie, dus het begrijpen en het redeneren en het vermogen om problemen op te lossen.


  In de praktijk neemt de neuropsycholoog testen af. Dat kunnen opgaven zijn of vragenlijsten. We streven er echter naar om gebruik te maken van moderne technologische hulpmiddelen zoals tablets, computerdiagnostiek (FePsy) en eye-tracking.